Psicologia General Sanitària Infantil i Juvenil.

“Nervios en el Control”?

 

Aprendre a gestionar les emocions des de ben petits ?‍?‍? és important ja que els donem eienes per afrontar els incovenients de la vida d’una manera més saludable.

Aquest és un exemple de com pensar d’una determinada manera ens permet afrontar millor una situació problema.
Aquí en “D”. té un “problema”,  el títol que li posa és “nervios de control”. Diríem que en “D” és força rígid i es frustra amb facilitat quan les coses no surten com ell espera. Ja fa temps que a la seva rigidesa li hem posat un nom “pensamientos Palo”. Aquests fan que la “situació problema” creixi i empitjori, és a dir s’infla com un globus ?la qual cosa fa que no pugui buscar solucions i no sigui resolutiu. “El diablo de les mates” ? fa que pensi  d’ una manera que no l’ajuda a resoldre el problema ni a afrontar la dificultat amb les divisions i per tant es bloqueja i suspèn l’examen.

Canviar els “Pensamientos palo” por “Pensamientos flexibles”, com ell els anomena, a través del “✏️ mágico “ el va ajudar a afrontar millor el següent examen de ➗

En aquesta tasca jo estava exclusivament d’observadora ? en cap cas el vaig guiar. Ell mateix va anar fent un canvi de perspectiva.

Aquest és un exemple de com podem aplicar la TREC en els infants. És possible ensenyar l’autocontrol emocional y conductal ajudant-los a entendre la conexió entre els pensaments, les emocions i les conductes. 

És important saber que la capacitat de gestionar-nos a nosaltres mateixos comença abans de néixer.  David Bueno (Dr. en Biologia i especialitzat en la genètica del desenvolupament i la neurociència) ens explica que hi ha estudis que demostren que dir coses boniques a una dona embarassada, especialment els 2 darrers mesos de desenvolupament fetal, afavoreix la construcción de xarxes neuronals que després ajudarant a aquell infant a gestionar millor les seves emocions. Això suggeeix per l’augment d’oxitocina, la qual activa la part socialitzadora del cervell i, un dels elements més importants d’aquesta part socialitzadora és, la gestió de les emocions. Aquest extra d’oxitocina, a través de la placenta, va al cervell del fetus activant les xarxes neuronals, la qual cosa fa que neixin amb més predisposició per a gestionar-se a ells mateixos.

Considerant aquesta basant més científica i entenent com funciona el nostre cervell és important seguir amb l’aprenentatge de la gestió emocional des de ben petits per tal que els nostres infants adquireixin habilitats que els pugui ajudar al llarg de tota la vida.

Aquesta és la màgia ? de la meva feina ?? #educacioemocional#TREC #psicologia#psicologiainfantojuvenil www.montsebusquets.com

 

 

Deixa el teu comentari

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *