PsicologĂ­a General Sanitaria Infantil y Juvenil.

"Nervios en el Control"?

 

Aprendre a gestionar les emocions des de ben petits ?‍?‍? és important ja que els donem eienes per afrontar els incovenients de la vida d’una manera més saludable.

Aquest és un exemple de com pensar d’una determinada manera ens permet afrontar millor una situació problema.
AquĂ­ en “D”. tĂ© un “problema”,  el tĂ­tol que li posa Ă©s “nervios de control”. DirĂ­em que en “D” Ă©s força rĂ­gid i es frustra amb facilitat quan les coses no surten com ell espera. Ja fa temps que a la seva rigidesa li hem posat un nom “pensamientos Palo”. Aquests fan que la “situaciĂł problema” creixi i empitjori, Ă©s a dir s’infla com un globus ?la qual cosa fa que no pugui buscar solucions i no sigui resolutiu. “El diablo de les mates” ? fa que pensi  d’ una manera que no l’ajuda a resoldre el problema ni a afrontar la dificultat amb les divisions i per tant es bloqueja i suspèn l’examen.

Canviar els “Pensamientos palo” por “Pensamientos flexibles”, com ell els anomena, a través del “✏️ mágico “ el va ajudar a afrontar millor el següent examen de ➗

En aquesta tasca jo estava exclusivament d’observadora ? en cap cas el vaig guiar. Ell mateix va anar fent un canvi de perspectiva.

Aquest Ă©s un exemple de com podem aplicar la TREC en els infants. És possible ensenyar l’autocontrol emocional y conductal ajudant-los a entendre la conexiĂł entre els pensaments, les emocions i les conductes. 

És important saber que la capacitat de gestionar-nos a nosaltres mateixos comença abans de nĂ©ixer.  David Bueno (Dr. en Biologia i especialitzat en la genètica del desenvolupament i la neurociència) ens explica que hi ha estudis que demostren que dir coses boniques a una dona embarassada, especialment els 2 darrers mesos de desenvolupament fetal, afavoreix la construcciĂłn de xarxes neuronals que desprĂ©s ajudarant a aquell infant a gestionar millor les seves emocions. Això suggeeix per l’augment d’oxitocina, la qual activa la part socialitzadora del cervell i, un dels elements mĂ©s importants d’aquesta part socialitzadora Ă©s, la gestiĂł de les emocions. Aquest extra d’oxitocina, a travĂ©s de la placenta, va al cervell del fetus activant les xarxes neuronals, la qual cosa fa que neixin amb mĂ©s predisposiciĂł per a gestionar-se a ells mateixos.

Considerant aquesta basant mĂ©s cientĂ­fica i entenent com funciona el nostre cervell Ă©s important seguir amb l’aprenentatge de la gestiĂł emocional des de ben petits per tal que els nostres infants adquireixin habilitats que els pugui ajudar al llarg de tota la vida.

Aquesta és la màgia ? de la meva feina ?? #educacioemocional#TREC #psicologia#psicologiainfantojuvenil www.montsebusquets.com

 

 

Deje su comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados como *