EL NOSTRE MODEL TERAPEUTIC

Modelo Terapéutico

TREC. Teràpia Racional Emotiva Conductual

La línia de la nostra intervenció es basa amb la TREC (Teràpia racional emotiva conductual) teràpia fundada pel Dr. Albert Ellis als anys 50, pioner de les teràpies cognitiu-conductuals i una de les teràpies breus, més eficaces de l’actualitat.

La TREC fou dissenyada per ajudar a les persones a viure més, minimitzar els trastorns emocionals i conductes auto-derrotistes, i fomentar la realització de si mateixos perquè puguin viure una vida més feliç i gratificant.

La TREC busca que les persones prenguin consciencia del problema emocional i vegi la seva part de responsabilitat en la creació i el manteniment del mateix com a resultat del seu propi sistema de creences.

Remarca el fet que són les creences irracionals les que generen la major part dels problemes emocionals i conductuals, i el canvi consisteix en la creació i desenvolupament de noves creences racionals més efectives i que ens permetin ser més funcionals.

Nosaltres mateixos som els principals responsables de la nostra pertorbació emocional i els agents del canvi, així mateix no són les experiències del passat les que determinen la nostra pertorbació emocional present, sinó el que ens diem a nosaltres mateixos, aquí i ara, respecte el passat. El canvi no és fàcil ni màgic, sinó que necessita d’una bona dosis d’esforç, treball i més treball.

EL MODEL ABC. RESPONSEBILITZA´T A TU MATEIX

Albert Ellis va desenvolupar el model ABC de la Teràpia racional Emotiva Conductual (TREC), un dels enfocs psicoterapèutics més eficaços de l’actualitat, i ho va sintetitzar amb les sigles ABC, creant així el seu propi model (Ellis,1958;1962)

  1. Esdeveniment activador o adversitat. Situació o fet davant del qual ens pertorbem
  2. Creences. Els pensaments que tenim sobre aquest fet i que són el reflex de creences o filosofies profundes de vida.
  3. Conseqüència emocional i conductual: com ens hem sentit i comportat

TREC A LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

La TREC és una teràpia efectiva per lluitar amb les situacions de la vida diària.

Ha estat utilitzada amb èxit, en nens preescolars, aules de nens amb discapacitats emocionals, classes de salut mental i en escoles tan públiques com privades.

L’objectiu és involucrar als més petits en l’aprenentatge del pensaments, sentiments i comportaments racionals.

Amb la TREC comencem a entrenar “el múscul emocional” dels nostres infants i adolescents per tal d’ensenyar-los a desenvolupar pensaments més racionals i respostes més saludables i adaptatives.

El model ABC que treballem amb els nens/adolescents és el mateix que els adults, però amb ells treballem més la part conductual i la solució pràctica dels problemes. Els ensenyem a pensar de manera més lògica i els “empoderem” dotant-los d’estratègies que els permetran solucionar problemes futurs per si mateixos.

TREC I PARES

La intervenció amb els infants i adolescents es realitza en un moment puntual del seu desenvolupament, per això, és important apropar als pares i educar-los en el model ja que sou els millors “coterapeutes” que seguireu treballant en el desenvolupament emocional dels vostres fills al llarg de tota la seva vida.

Sol·licitar Cita