Psicologia General Sanitària Infantil i Juvenil.

El Joc Lliure ?

El joc durant els 7 primers anys de vida és la principal activitat dels infants i eix del seu desenvolupament.
Jugar és moure’s, manipular, experimentar i explorar. Ells venen preparats per jugar?‍♀️. Cal que els donem oportunitat, espai i temps.

Un tros de roba primer se’l pot posar a la boca, despres el pot fer servir per netejar (etapa imitació) i més endavant per disfressar-se (etapa imaginació) ✏️  És important que entenguem el principi de com ha de ser un objecte. Cal que sigui SENZILL i que tota la complexitat del joc no estigui en l’objecte sino en l’activitat de l’infant, per tal que aquest tingui marge per imaginar. Per això,  durant els 7 primers anys  cal que els objectes estiguin poc definits.

També és important que ens vegin fent coses, a vegades fem coses sense ells perque es mes pràctic ?però no us oblideu que som models, penseu que la seva manera d’estar al món és FENT.

El Joc ha de ser el que el nen decideixi ❗️que no vol dir que no hi hagi limits (a vegades es confon)‼️ En fi, que dificil és comprar un objecte senzill quan entrem en una botiga de joguines on tot són formes, colors …. ? (Sonia Kliass)

 

Aquesta és la màgia ? de la meva feina ?? #educacioemocional#TREC #psicologia #psicologiainfantojuvenil www.montsebusquets.com

 

Deixa el teu comentari

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *